VeriChip

Annonse


Nå kan du få chips i kroppen

VeriChipDen amerikanske organisasjonen Food and Drug Administration godkjente på onsdag en databrikke som kan opereres inn i kroppen. Brikken skal kunne skape fortgang i behandlingen av pasienter ved å gi detaljer om pasientens medisinske historie til legene, skriver Excite.

Kort «operasjon»

Brikkene blir «operert» inn under huden via en sprøyte og selve «operasjonen» tar under 20 minutter. Brikkene inneholder en kode som kan skannes på legekontoret, slik at legen enkelt kan få informasjon om pasientens allergier eller tidligere behandlinger.

Selskapet håper at brukere vil bli pasienter med diabetes, hjertesykdommer, Alzheimers eller personer som gjennomgår tøffe behandlinger som kjemoterapi (cellegift).

Applied Digital Solutions er selskapet bak brikkene. De har lovet å gi bort skannere til bortimot 200 helsesentre rundt om i USA for å få fortgang i bruken av brikkene i helsesektoren.

Annonse


Brukt på husdyr

VeriChips, som brikkene heter, er på størrelsen med et riskorn og har allerede blitt brukt i USA for å merke blant annet husdyr. I Mexico har derimot nesten 200 personer ved statsadvokatens kontor fått operert inn brikken for å få tilgang områder med sensitive opplysninger.

En talsmann for selskapet ville ikke uttale seg om hvor mye det vil koste å operere inn slike databrikker i kroppen, selv om noen allerede har operert inn slike brikker. Deriblant selskapets administrerende direktør Scott R. Silverman.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse