Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hacker-hær truer Australia

Nord-Korea står klar med en hacker-hær som vil bruke Australia som brekkstang for å angripe Sør-Korea, USA og Japan.

Hacket!
Det mener en amerikansk sikkerhetsekspert.

Egentlig er det ikke Australia Nord-Korea vil ramme. Men Australias IT-sikkerhet er så dårlig at de kan bruke dette landet for å jobbe seg videre inn i systemene til Sør-Korea, Japan og USA, hevder en anonym amerikansk sikkerhetsekspert overfor asia.cnet.com.

– Vil stjele produkter

Hensikten med innbruddene skal ikke være krigføring i tradisjonell forstand, men å stjele intellektuell eiendom som patenter, programvare og oppskrift på hvordan man lager produkter.

– Land som Kina og Nord-Korea er ikke akkurat forbilder når det gjelder opphavsrettsbeskyttelse. Nord-Koreas økonomiske situasjon er ikke bra, og det gjør landet farligere. De ønsker å produsere varer bedre og billigere, sier sikkerhetseksperten.

– Skjer hele tiden

Han får langt på vei støtte av lokale eksperter.

– Som allierte er vi til å stole på. Men vi er ikke fullt så paranoide som amerikanerne, sier Terry O’Keefe i det australske teleselskapet Cable and Wireless.

Og en talsmann for den australske hysj-tjenesten ASIO sier til ZDNet at hacker-angrep skjer stadig vekk, uten å spesifisere om disse kommer fra Nord-Korea.

Stikkord: internett, virus