Annonse


Mobilen får kredittkort

Motorola setter snart i gang et prøveprosjekt hvor man tester ut mobiltelefoner som benytter seg av MasterCard PayPass-teknologi. Denne nye betalingsløsningen skal la brukerne utføre raskere transaksjoner med sine mobiltelefoner, skriver Geekzone.

Enklere, raskere og sikrere

– Motorola er fornøyd med å jobbe sammen med MasterCard for å lage en telefon som har et potensial til å endre folks livsstil, og som tilbyr en rask, enkel og sikker måte å betale på. I praksis blir mobilen en lommebok, nøkkelknippe og ID-kort, sier Ron Hamma i Motorola.

Mobiltelefonene vil ha en rekke sikkerhetsfunksjoner innebygd for å beskytte både finansielle data og transaksjoner. Samtidig vil de være utstyrt med NFC-teknologi som lar telefonen kjøre flere applikasjoner basert på lokasjon.

Dette gjør at man ser for seg at slike telefoner kan fungere som billetter til tog og buss, eller eventuelt til forskjellige arrangementer.. Man regner med at telefoner med denne teknologien vil bli prøvd ut rundt slutten av året på en rekke forskjellige steder i USA.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse