Hopp til navigasjon Hopp til innhold

eBay-svindlet for 535 000,-

17-åringen hamstret luksusgjenstander og tok med vennene sine på helikopterturer for penger han hadde svindlet til seg på eBay.

Auksjon
En 17-år gammel waliser håvet grovt inn på å motta betaling for datamaskiner, mobiltelefoner og digitale kamera som ikke fantes over nettauksjonstjenesten eBay.

Tenåringen har tilstått forholdene, og skal ha svindlet til seg over en halv million kroner på denne måten, skriver BBC News.

De tilsvindlete midlene ble brukt til å finansiere en utsvevende luksustilværelse, med alt fra dyrt stereoustyr og flatskjermer til dyre designerklær, femstjerners New York-ferier og helikoptertur med venner.

Gutten skal ha forklart at han ble hekta på eBay-svindling, og skal ha hatt over 100 ofre over en 13-måneders periode.

– Tenk sikkerhet!

Politiet i Wales advarer nettauksjonsbrukere om å kun bruke sikre betalingsmetoder for å ikke miste pengene sine, og å følge sikkerhetsanvisningene fra tjenesteleverandørene.

– Kunder må passe seg for å bruke usikre betalingsmetoder, som direkte bankoverføring. Det er bokstavelig talt det samme som å bare gi fra seg penger. Da er det bedre å bruke kredittkort eller PayPal, sier politikonstabel Steve Thomas, som ledet etterforskningen.

Stikkord: internett