Fildeling

Annonse


Fildelingsforbud til Høyesterett

FildelingFilmbransjen med organisasjonen MPAA (Motion Pictures Association Of America) i spissen har sett seg grundig lei på at de mest attreaktive DVD- og kinopremierene nå er ute på fildelingsnett framfor DVD-utsalg og kinoer – helt utenfor deres kontroll.

– De vet hva de gjør

– Fildelingsselskapene har bevisst utformet sin virksomhet slik at de unngår alt juridisk ansvar – fullt vitende om at over 90 prosent av materialet som passerer gjennom deres systemer tilhører andre, sier MPAA-sjefen Dan Glickman til News.com.

Han mener tiden nå er inne til å ta et oppgjør med selskaper som baserer hele sin forretningsmodell på brudd på opphavsretten, og henviser til at platebransjen i sin tid klarte å knekke det opprinnelige Napster med rettsige midler.

Halv seier

Film- og platebransjen led et sviende nederlag i forrige uke, da det beryktede lovforslaget fra senator Orrin P. Hatch møtte veggen på grunn av uenighet i utvalget som skulle utforme lovteksten.

Dette er imidlertid bare en halv seier for fildelerne. Minst ett lovforsalg til av samme type er nå på god vei gjennom USAs politiske organer. Samtidig holder flere delstater på med lokal lovgivning som tar sikte på å legge hindringer i veien for folk som ønsker å utveksle film, musikk og programvare via nettet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse