Annonse


XBOX-TEST: NHL 2005

Hver eneste høst gleder jeg med som en unge til årets utgave av EA Sports-spillet NHL. Dette har vært blant mine favorittspill i mange år, selv om spillet faktisk har skuffet litt de siste årene. Allikevel har fartsfylt hockey med mye taklinger og skudd en utrolig appell.

Årets NHL-sesong har blitt betydelig amputert. Eierne i NHL har gått til lockout av spillerne på grunn av krangel om kontrakter og lønn. Derfor er det lite NHL å få med seg på TV-skjermen, med mindre man benytter konsollversjonen da selvsagt. Det har vi gjort.

Tøff matching

Det virker som om Electronic Arts har skjønt at det som er morsomt med hockey er heftige kroppstaklinger og ufine triks. Dette har de siste årene ført til forbedringer på dette området. Årets utgave virker imidlertid en smule ubalansert.

Med mindre man er på laveste vanskelighetsgrad, der det virker som om målene renner inn bare man ser hardt på målmannen, er det virkelig en tøff oppgave å komme gjennom den datastyrte forsvarsmuren uten å bli slått i svime av en ufin takling.

Annonse


Med en del trening på skuddfinter klarer man innimellom å komme seg nærmere motstanderens mål, men det blir ofte til at man står på linja og smeller et slapshot inn i nettet. Balansen mellom angrep og forsvar er derfor ikke like bra som i tidligere versjoner.

Nye funksjoner

Årets utgave byr selvsagt på et par nye funksjoner. EA Sports har blant annet brukt en del tid på å forbedre Dynasty-modusen fra fjorårets utgave. Det har blant annet ført til større fokus på eiernes rolle i det hele. Kanskje man kan prøve seg med lockout her også.

Det kanskje morsomste med dette spillet er imidlertid de nye offensive skuddmulighetene. Klarer man for eksempel å komme seg bak den massive forsvarsmuren og bak mål kan man trykke på en av skuddknappene for å prøve et såkalt «wraparound»-skudd. En utrolig morsom, elegant og realistisk funksjon.

Her ser du skjermbilder av NHL 2005 på Xbox

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Nydelig

Selvsagt er grafikken forbedret fra fjorårets versjon, som alltid på disse spillene. Det nærmer seg nå et såpass realistisk nivå at man begynner å lure på om det er mer rom igjen for forbedring. Men bare vent til neste år – da blir det helt sikkert bedre igjen.

Lyden er klassisk Electronic Arts, med repeterende kommentarer og fete lydspor. Allikevel hadde det kanskje vært en ide å få tak i litt flere låter. Man kjenner fort igjen flere av sporene fra de andre sportstitlene til EA Sports. Beklageligvis kjenner man også igjen mange av kommentarene fra tidligere versjoner.

Bryr seg ikke om Europa?

NHL 2005 er nok en av høstens EA Sports-titler til Xbox som mangler onlinefunksjonalitet på det europeiske markedet. Siden også dette spillet har Xbox Live-støtte i USA er det betimelig å lure på hvorvidt EA Sports ikke bryr seg om det europeiske markedet.

Bedre før

NHL 2005 er et godt hockeyspill, som man kan ha en del moro med. Allikevel vil jeg si at NHL-titlene som EA Sports kom ut med på slutten av 90-tallet og helt på begynnelsen av dette årtusenet er mye morsommere.

Har du disse er det derfor ikke noe behov for å investere i denne versjonen. Det er også en rekke andre alternativer som gjør EA Sports mindre suverene på hockey enn tidligere. Utrolig trist siden NHL i mange år har vært selve målestokken på gode sportsspill.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse