Annonse


TEST: Siemens SL65

Siemens SL65 er en utrolig sprek skyvetelefon som Siemens mest sannsynlig kommer til å ha stor suksess med. Spesielt jentene vi har vist denne telefonen til har kommet med begeistrede utbrudd. Spørsmålet er imidlertid om telefonen er like bra som den ser ut.

Lite brukervennlig design

For det er som sagt ingen tvil om at den ser bra ut. Problemet er at designet ikke er like brukervennlig som man kunne ønske (merk blant annet kameraet). Det er blant annet litt problematisk å åpne telefonen med en hånd uten å trykke ned en av navigasjonstastene.

Samtidig virker plasseringen av de tre øverste tastene på nummertastaturet litt merkelig. Det går faktisk bra å trykke på tastene, men allikevel virker det som man har dårligere plass på disse tre enn på de resterende tastene.

Like menyer

Menyene i telefonen er av samme type som i megapikselmobilen Siemens S65, som vi testet for et par uker siden. Mye sprekere enn de litt eldre Siemens-mobilene, men fremdeles med litt å gå på til de er på Sony Ericsson-nivå.

Annonse


Menyene er som i den nevnte megapikselmobilen også en smule trege (selv om den allikevel virker hakket raskere enn i S65). Man venter ofte ett sekund eller to på at mobiltelefonen skal utføre de operasjonene man velger. Brukervennligheten er imidlertid mer enn bra nok.

Synkroniseringen av telefonen var grei, men krever i praksis at man investerer i en datakabel til telefonen. Det er imidlertid ikke sikkert at målgruppen til denne telefonen krever gode synkroniseringsmuligheter.

Merkelig plassering

I forhold til forløperen Siemens SL55 har denne telefonen fått innebygd kamera med videomuligheter. Beklageligvis bare med VGA-oppløsning. Heldigvis har skjermen, som i seg selv er ganske bra, en mye bedre fargegjengivelse enn det megapikselmobilen S65 har.

Problemet med dette kameraet ligger imidlertid i det faktum at det har en veldig merkelig plassering. For i utslått tilstand vil vanlig fingerposisjon tilsi at man dekker over hele kameralinsen. Det fører til at man må holde den på en uvant og lite behagelig måte for å kunne ta bilder.

Siemens SL65

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Kule programmer

Siemens har den siste tiden tatt et stort skritt videre i forhold til å utstyre sine mobiltelefoner med kule spill og programmer. Dette har de også ført videre i denne telefonen. Spillene er nemlig av samme høye kvalitet som i Siemens S65.

Det var kanskje hakket kulere applikasjoner på S65, men allikevel er det en håndfull gode programmer på denne mobiltelefonen også. Blant annet Mobile Safe (sikker lagring av data), Fit & Mobile 3D (treningsassistent), My Photos Online (fotoalbum) og Friendship Album (avansert kontaktalbum) bør fremheves.

For den designinteresserte

Siemens SL65 er en sprek mobiltelefon med en rekke funksjoner. Ut fra prisen kan man kanskje tro at dette er en avansert mobiltelefon, men det er det ikke. Den mangler ikke minst Bluetooth, som etter hvert blir viktigere og viktigere på mobilen.

Allikevel er dette en telefon med en viss «wow»-faktor, noe som har blitt essensielt etter hvert for mange. Den er grei å bruke og har mange kule programmer. Det er imidlertid ikke tvil om at man stort sett vil kjøpe denne telefonen hvis man faller for designet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse