hatch.senate.gov

Annonse


Fildelingslov møtte veggen

hatch.senate.govDen såkalte «Induce Act» ble introdusert av senator Orrin Hatch, en politiker som er kjent som en «hauk» overfor fildelere og kopieringsglade – ikke minst fordi han driver plateselskap selv.

Fremmer ikke forslaget

Nå har Hatch i følge nyhetsbyrået AP inntil videre avlyst planene om å legge forslaget fram for Senatets justiskomité. Dette fordi jurister og lobbyister for plate- og filmbransjen ikke kunne enes om en felles tekst.

Hatch sier at han ikke har planer om å fremme forslaget igjen i nærmeste framtid.

Forbud mot brennere

Det er imidlertid på det rene at underholdningsbransjen presser kraftig på for å få en slik lovgivning på plass, og de fleste innen det amerikanske politiske miljø tror at loven i en eller annen form kommer opp igjen.

Lovteksten slik den ble utformet av Hatch vil blant annet bety totalforbud mot fildeling. I samme slengen mener mange at forslaget også effektivt vil forby alt fra videoopptakere til DVD-brennere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse