Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Trådløs hacking fra bilen

Kriminelle som stopper utenfor huset ditt og snoker på det trådløse nettverket etter passord og kortnumre er et økende problem.

WiFi
I USA kalles fenomenet nå «drive-by hacking». Fra før av er både rap-interesserte og amerikanere som bor i dårligere strøk av USAs storbyer godt kjent med «drive-by shooting» – gjenger som skyter på hverandre fra bil.

– Ikke bare snylting

Bil-hackere har særlig vært et problem i overklasseområdet Scottsdale i Arizona, der politiet nå gjennomfører tiltak for å komme ondet til livs.

I følge avisen The Arizona Republic tror politiet at det som for noen kan fortone seg som uskyldig snylting på andres Internett-forbinelse, i virkeligheten er organisert kriminalitet.

Målet er å skaffe seg informasjon i vinnings hensikt, hevder de.

Få sikrer seg

I USA (og delvis også i Norge) er det en salgs folkesport å merke av offentlige bygninger med usikrede nett, slik at tilfeldig forbipasserende med bærbar PC kan bruke dem til å sjekke e-posten og surfe på nettet.

Undersøkelser viser at bortimot 60 prosent av bedriftsnett er usikret, mens tallet for private nett er helt oppi i 80 prosent. Med andre ord tar de færreste seg bryet med å lage et WEP-passord.

Stikkord: internett