Annonse


Gates: – Jeg har aldri hatt virus

– Jeg har aldri hatt et virus på min maskin…egentlig noen gang, sier Gates til Eweek.com.

33 millarder i året

Derimot innrømmer han at flere av maskinene han har hjemme har vært infisert av det som kalles «adware» eller «malware», små programmer som installerer seg på PC-en og registrerer dine surfevaner.

Gates mener dette er ille nok. Det viser han også i rede penger, for Microsofts forsknings- og utviklingsavdeling bruker i følge grunnleggeren svimlende fem milliarder dollar (om lag 33 milliarder norske kroner) i året for å få bukt med problemet.

Mac-bruker?

Hardnakkede rykter vil ha det til at Bill Gates aldri har fått fot for Windows, og at han bruker Mac på hjemmebane. Det kan i så fall være forklaringen på at han ikke har fått virus. Apples Mac OSX er i utgangspunktet ikke sikrere enn Windows, men er mindre utsatt som minoritetsplattform.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse