Musikk på nettet (MP3)

Annonse


Norsk iTunes-konkurrent

Musikk på nettet (MP3)USA og flere europeiske land har i lengre tid hatt tjenester som gjør at man kan laste ned musikk lovlig via nedlastningstjenester. I Norge har disse tjenestene glimret med sitt fravær. Nå har imidlertid det norske selskapet The24 lansert en tjeneste som gjør at vi også kan kjøpe musikk over nettet – lovlig, ifølge Aftenposten.

Kjent musikk

Det norske selskapet har base i London og har klart å få i stand avtaler med flere av de internasjonale plateselskapene. De har et bibliotek med over 30 000 sanger, som baserer seg på hitmusikk fra kjente artister.

Tjenesten minner om lignende tjenester for andre land. Man har gode søkemuligheter, mulighet til å høre 30 sekunder av sangen før man kjøper og en pris på 10 kroner.

Slo storebroren

Apple iTunes er i dag den markedsledende aktøren innenfor det lovlige nedlastingsmarkedet. Konsernet har da også varslet at de ville etablere seg i Norge i løpet av høsten. Nå er de imidlertid slått av et lite norsk selskap.

– Personlig er det viktig å slå Apples iTunes, men kommersielt er det ikke viktig. Vi innser jo at vi ikke har Apples muskelstyrke. Men jeg tror absolutt at de som i lang tid har ventet på iTunes vil prøve vår tjeneste. Det har vært et gap i dette markedet i Norge, sier Pettersen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse