Mobilvirus

Annonse


Nye mobiler kan hackes

MobilvirusSikkerhetseksperter advarer nå mot at den siste generasjonen mobiltelefoner kan angripes av hackere. Hull i programvaren kan nemlig gi hackere tilgang til kontaktlisten på mobilen eller mulighet til å avlytte samtaler, skriver BBC News.

Java-problemer

Sikkerhetshull i Java 2 Micro Edition (J2ME), som utvikles i samarbeid mellom Sun Microsystems, Nokia, Sony Ericsson og Motorola, vil demonstreres for delegater på Hack in the Box-konferansen i Kuala Lumpur denne uken.

J2ME er en del av PDA-telefonene og smartmobilene fra de nevnte mobilselskapene. Feilen ligger i måten Java prøver å begrense operativsystemets mulighet til å akseptere kommandoer fra utsiden.

– Vi har faktisk funnet nye måter å påvirke disse plattformene på slik at man for eksempel kan ta kontroll over telefonen, lese kontaktlisten eller avlytte samtaler, sa Dylan Andrew, som står bak konferansen i Malaysia.

Annonse


Ikke stor fare

Mobilindustrien skal være klar over problemet, men det er visstnok større fare med dårlig programmert kode som kan gjøre skade enn ondsinnede Java-programmer.

– Risikoen er ganske minimal, men det er faktisk en risiko. Jeg tror ikke folk bør være så veldig bekymret, men de bør begynne å be mobiloperatørene om å fremskaffe beskyttelse til telefonene, sa sjefen for trådløs sikkerhet hos McAfee, Sal Viveros.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse