Annonse


– iPod spiller mest tyvgods

Uttalelsen Microsoft-sjefen kom under en nylig avholdt pressekonferanse, tolkes som en direkte kritikk mot Apples DRM (Digital Rights Management) – systemet som skal gjøre det mulig å kopibeskytte musikkfiler og gjøre det mer attraktivt for plate- og filmselskaper å holde styr på musikken de selger.

– Vi har hatt DRM på Windows i en årrekke. Vi vil fortsette å gjøre den bedre, vanskeligere å cracke, og enklere å bruke, sier Ballmer til CNet News.

– Folk vil alltid stjele

Microsofts DRM er en viktig del av Windows Media-formatet. Apples DRM beskytter filer som selges over iTunes Music Store, men ikke vanlige MP3-filer, som kan spilles av på den markedsledende lommespilleren iPod.

– Folk flest stjeler fortsatt musikk. Vi kan bygge teknologien, men det vil alltids finnes måter å stjele musikk på, sier Ballmer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse