Sony PSP MGS

Annonse


Restriksjoner på PSP-spill

Sony PSP MGSUtviklere som jobber med titler til Sonys nye håndholdte spillkonsoll, PlayStation Portable (PSP), må nemlig passe på at spillene ikke bruker for mye batterikraft. Dette skal være en del av de tekniske retningslinjene fra Sony, skriver Eurogamer.net.

Utkast på disse retningslinjene er sendt til utviklerne, og skal inneholde et krav om at spill ikke bruker mer enn et visst nivå med batterikraft. Utkastet vil etter hvert spikres som den endelige listen med tekniske krav for systemet

Ser an nye spill

Sony planlegger heldigvis å legge ved en batteriemulator som en del av utviklingsverktøyet til PSP, slik at man kan se hvordan batterilevetiden på enheten påvirkes ved å spille kontinuerlig.

Man har imidlertid ikke bestemt hva nivået skal ligge på. Noen utviklere tror Sony vil vente med bestemme seg til de har sett hvordan batteribruken er på de essensielle spilltitlene Metal Gear Acid og Gran Turismo 4.

Flere utviklere har skrytt av hvor enkelt det er å utvikle spill til PSP. Dette nye kravet kommer imidlertid til å gjøre prosessen litt vanskeligere. Samtidig venter man at kravet vil føre til at man ikke kan streame innholde direkte fra disken, siden dette sannsynligvis vil gå hardt utover batterilevetiden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse