Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Piratraid på Island

Den internasjonale filmindustriens jakt på pirater nærmer seg Norge med stormskritt. Nylig ble islandske pirater angrepet av filmbransjen.

piratkopi mp3
Hjemmene til 12 P2P-brukere på Island ble nylig raidet av den islandske organisasjonen SMAIS, som er en del av den internasjonale filmorganisasjonen MPA. Noen av de som ble tatt i raidet hadde mer enn 2,5 terabyte med piratkopiert materiale i sin besittelse, skriver afterdawn.com.

Ras i trafikken

Island har den høyeste internettpenetrasjonen av noen land i verden, med 79 prosent av alle hjem tilkoblet. Men piratraidene har endret trafikkbildet totalt. Etter disse raidene skal internett-trafikken ha falt med utrolige 40 prosent.

Filmindustrien gikk denne gangen bare til angrep mot brukere som benyttet det populære fildelingsnettverket DC++/Direct Connect. Både CD-/DVD-plater og datamaskiner ble konfiskert i raidet.

Stikkord: fildeling, internett