Harddisk Maxtor

Annonse


Mister FAT-patent

Harddisk MaxtorFAT (File Allocation Table) brukes for å sette for eksempel et kamera eller en PC i stand til å vite hvilke filer som ligger hvor.

Frivillig lisens

Microsoft har lenge tatt 25 cent for alle som tegner lisens for å bruke FAT-systemet på sin maskinvare. Dette er imidlertid en frivillig ordning.

På Windows XP-maskiner brukes filallokeringssystemet FATs avløser NTFS, selv om FAT32 fortsatt kan velges. I Linux-verdenen brukes FAT blant annet for å utveksle data mellom Linux og Windows.

– Åpenbar kunnskap

Microsofts lisensiering av FAT blir av noen sett som en plan for å få penger ut av Linux/åpen kildekode-markedet.

Annonse


Det føderale patentkontoret mener i følge ZNNet at FAT bygger på kjensgjerninger som vår åpenbare for alle da det ble patentert.

Pengene tilbake

Organisasjonen Public Patent Foundation, som lenge har kjempet for å hindre at Microsoft utøver patentrettighetene på FAT, ser avgjørelsen som en seier. Organisasjonen mener nå at de som har inngått frivillig lisensavtale med Microsoft nå bør kreve pengene tilbake.

US Patent Office utstedt en midlertidig forføyning som inntil videre forhindrer Microsoft å håndheve lisensrettigheter.

Dette behøver imidlertid ikke å være enden på visa. Microsoft har fått 90 dager på seg til å svare på patentkontorets konklusjon, og sier at de gleder seg til å få fram sine synspunkter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse