Låst cd 2

Annonse


Sony gir opp CD-lås

Låst cd 2I en pressemelding (maskinoversatt fra japansk) går det fram at Sony nå satser på SACD og DVD-Audio – de to lydformatene som kjemper om å bli CD-platens avløser med antatt bedre lyd.

– Kunden har rett

Selskapet erkjenner imidlertid at dagens CD-kjøpere ikke finner seg i å bli hindret i å legge musikken over på iPod og andre bærbare spillere.

Piratkopiering til blank CD og MP3 er fortsatt et stort problem, men det kan i følge Sony ikke løses ved å gjøre tilværelsen vanskeligere for de kundene som betaler for seg – og som de lever av.

Gjelder bare CCCD

Avgjørelsen gjelder bare det japanske markedet. Sonys CD-plater selges i Europa dels med andre kopisikringssystemer, dels helt uten kopisikring.

Annonse


Sony Music styres fra USA, og ikke fra Japan. Og avgjørelsen gjelder bare CCCD-systemet levert av selskapet Label Gate, og hindrer ikke Sony i å bruke andre og mer iPod-vennlige systemer.

Det er likevel liten tvil om at avgjørelsen ved Japan-kontor vil få en viss psykologisk virkning på platebransjen. Tør vi håpe at kopisikringens dager snart er talte?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse