Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Online filsjekk fra Norman

Mistanke om at en av filene dine kan inneholde et nytt, ukjent virus? Norske Norman lar deg sende inn filen til kontroll, og lover til og med å finne udokumenterte virus.

Norman Sandbox
Normans Sandkasse-teknologi er utviklet spesielt med tanke på å oppdage og identifisere nye virus som enda ikke er lagt inn i antivirus-programmenes definisjonslister.

Det norske antivirusselskapet tilbyr nå gratis virussjekk av filer på nettet, der du kan sende inn filer du er usikker på.

Etter at sandkassa har gjort sitt, vil du så få beskjed pr. mail om filen er infisert, hva slags virus det eventuelt er snakk om, hvilke følger det kan få for maskinen din, hvorvidt det blir installert bakdør, og annen relevant informasjon.

– Vanlig AV er bare kollisjonspute

– Årsaken til at vi etablerer Norman SandBox Centeter et ønske om at flest mulig skal få tilgang til og prøve ut denne unike teknologien. Videre er det viktig å belyse problemet med gårsdagens signaturbaserte antivirusprogrammer, som kan sammenlignes med en kollisjonspute som utløses 6 sekunder etter bil-krasjet, sier Henning Hansen, administrerende direktør i en pressemelding fra Norman ASA.

Norman hevder selv at SandBox-teknologien klarer å snappe opp 70 prosent av nye virus.

Du finner tjenesten HER.

Stikkord: internett, virus