Nokia 7280

Annonse


Slik er Nokia 7280

Nokia 7280Nokias nye mobilserie er inspirert av 1920-tallets Art Deco, og skal ifølge produsenten evne å smelte sammen maksimalisme på den ene siden, og renhet og enkelhet på den andre. Om Nokia evner å leve opp til sin egen ambisjon, får hver og én vurdere for seg.

Det er uansett liten tvil om at Nokia skriver mobilhistorie når de lanserer tidenes første mobiltelefon, praktisk talt uten tastatur!

La oss finne opp hjulet

Du tviler kanskje på hvordan dette kan fungere. Men det er enklere enn man skulle tro. Nokia har rett og slett basert hele navigeringskonseptet på Apples suksessoppskrift fra velkjente iPod. Et navigeringshjul, med en knapp i midten var alt som skulle til.

Men én ting er å få det hele til å funke på en MP3-spiller, noe helt annet er å oppnå samme brukervennlighet på en telefon på størrelse med en forvokst leppestift. Brukergrensesnittet er nemlig basert på Nokias etablerte Serie 40-system, men selvsagt modifisert slik at det fungerer med det nyervervede navigeringshjulet.

Annonse


Nokia 7280

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Tiltrekningskraft

Vi prøvde Nokia 7280 noen skarve minutter, men det var samtidig mer enn lenge nok til å gi et inntrykk av hvordan telefonen kan fungere i daglig bruk.

Og konklusjonen er: Ja, telefonen både kan og vil fungere. Særlig til det den er ment som – nemlig en elegant partytelefon man primært snakker i og ikke minst tiltrekker seg oppmerksomhet med.

Man skjønner umiddelbart hvordan den elementære navigeringen fungerer. Takket være Nokias mangeårige og solide forarbeid med å gi brukerne en intuitiv forståelse av funksjonaliteten bak fargekodene rødt og grønt, vil de aller fleste forstå hvordan man skal navigere seg gjennom menyene.

Grensesprengende

Særlig interessant er det hvordan Nokia har lagt opp SMS-tastingen. Dette kan minne om hvordan man leter seg frem til sanger på Apples iPod. På 7280 jobber imidlertid T9-motoren i bakgrunnen, og sørger for at bokstavene dukker opp i antatt relevant rekkefølge. Om man noensinne vil kunne skrive SMS særlig fort på denne, er heller tvilsomt.

Innebygd finner man også et VGA-kamera som både er tregt og som ytelsesmessig ligger langt unna noe megapikselnivå. Med et så grensesprengende utseende som dette, kunne man jo nesten håpet på hva som helst!

Men som vi i ITavisen.no har skrevet om denne mobiltelefonen tidligere: »Poenget med denne telefonen er vel at man skal bli tatt bilde av, ikke motsatt.»

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse