mp3.vignnyrød

Annonse


– MP3-standarden vil vinne

mp3.vignnyrødEn smørje av aktører eksisterer på det digitale musikkmarkedet. Nå advarer folka bak MP3-standarden om at rivaliserende teknologier vil kjøre flere selskaper i grøfta enn det direkte konkurranse vil gjøre, skriver Reuters.

– At det har bremset nedlastingsindustrien er helt sikkert. Nå skjer det samme med gadgetindustrien, sier Dr. Karlheinz Brandenburg, som er direktør for elektroniske medieteknologier ved Fraunhofer Institut til Reuters.

Vil ikke høre

Apple Computers, Real Networks og Sony Corp. har utviklet egne proprietære DRM- og avspillingsløsninger. Sanger kjøpt via Apple iTunes kan bare spilles på Apples iPod. Det samme scenariet gjelder for Sonys løsning. Hensikten er å hindre uhemmet kopiering fra kundene, i tillegg til et ønske om at sin standard skal vinne.

Brandenburg hevder å ha advart både plateselskaper og produsentene flere ganger om at de risikerer å drive vekk fansen. Disse vil da mest sannsynlig ende opp på ubegrensede fildelingsnettverk, hvor musikken er gratis og kodet i MP3-formatet.

– De ville ikke høre. Kanskje de trodde at det kommersielt sett var lurt å ikke ha en standard. Det er veldig merkelig, sier Brandenburg til Reuters.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse