Super-harddisk

Annonse


Enda mindre mobil-harddisk

Super-harddiskSamsung har allerede lansert en mobiltelefon med innebygd 1-tommers harddisk i Asia, men jobber nå med å utvikle enda mindre varianter.

Både Samsung, Toshiba og GS Magicstor utvikler nå 0.85-tommers harddisker – smått nok til å være attraktivt for de store mobiltelefonprodusentene. I såfall vil de nye harddiskene konkurrere med disse selskapenes egne flashminne-produkter om å være det foretrukne lagringsmediumet i morgendagens håndholdte dingser.

Flashminne-prisene er riktignok på vei ned, men sannsynligvis vil harddiskløsninger bli billigere. 4 GB er et realistisk mål for lagringskapasitet i første omgang, skriver Cnet News.

Beskjedne prognoser

Det vil i år bli solgt nærmere 600 millioner mobiltelefoner i verden. Analysebyrået IDC anslår at harddiskprodusentene må selge diskene for så lite som 250 kroner, og suge mindre strøm hvis de skal være aktuelle for masseadopsjon i mobiltelefonmarkedet.

IDC regner med at det i løpet av 2005 bare vil selges omtrent 500 000 mobiler med innebygget harddisk, mens tallet øker til 5.2 millioner i 2008.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse