Linux vs. Windows

Annonse


Iran vil ha Linux

Linux vs. WindowsÅrsaken er at piratkopier av Windows har for dårlig sikkerhet. Selv om også iranere får installere SP2, frykter myndighetene at avhengigheten av amerikansk programvare kan føre dem på u-islamske veier.

Handelsboikott

– All programvare i Iran er piratkopiert. Det finnes ingen opphavsrettslovgivning, så alle bruker Microsofts programvare fritt. Men slik kan vi ikke holde på lenger, sier den iranske regjeringens IT-sjef Mohammad Sephery-Rad til det franske nyhetsbyrået AFP.

USA praktiserer en omfattende handelsboikott av den islamske republikken, og har blant annet kritisert norske Statoil for å investere i landet.

Frykter spionvare

Iran frykter på sin side at USA skal legge inn bakdører og virus i uautoriserte utgaver av Windows som et ledd i elektronisk krigføring.

Annonse


I tillegg søker Iran medlemskap i den internasjonale handelsorganisasjonen WTO. Om de skulle komme inn der, innebærer det forpliktelser til å innføre opphavsrett, og dermed til å betale Microsoft store summer.

Med Linux vil de slippe dette, mener Sephery-Rad.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse