IBM Logo

Annonse


IBM endelig verdensmester

IBM LogoNECs Earth Simulator, som har hatt en hastighet på 35.86 teraflops, er forbigått av et uferdig BlueGene/L System fra IBM. Denne uferdige maskinen kan kjøre på en hastighet på 36 teraflops, skriver Excite.

Tar opp plass

Prototypen fra IBM er plassert i Rochester, Minnesota, og tar opp hele åtte datarack. Ikke så overraskende med tanke på at den inneholder 16 250 prosessorer. Den skal imidlertid bli enda større når den skal installeres i Lawrence Livermore National Laboratory neste år.

Da vil superdatamaskinen fra IBM bli installert med 130 000 prosessorer og den vil ta opp 64 datarack, som tilsvarer en halv tennisbane. Laboratoriet skal bruke maskinen til å modellere oppførsel og aldring av høyeksplosive materialer, astrofysikk, kosmologi og annen naturvitenskap.

Stor industri

Den nye maskinen fra IBM har imidlertid ikke fått plass på listen over verdens raskeste datamaskiner. IBM må vente helt til november før det skjer. Da kommer nemlig den nye Top500-listen, som blir publisert av en håndfull forskere.

Superdatamaskiner som IBM introduserte for et tiår siden har utviklet seg til en industri verdt mellom tre (20 000 700 000 kroner) og fire milliarder dollar (26 667 600 000 kroner) for selskapet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse