Logitech MX 1000

Annonse


Supermus fra Logitech

De fleste har slitt med en mus som ikke fungerer like bra på forskjellige underlag, som glassplater og tekstiler. Eller ujevne pulter og stuebord. Alle har bydd på problemer. Man har vært nødt til å dra med seg en musmatte for å få musa til å fungere.

Få hadde imidlertid tenkt tanken da Logitech i høst presenterte sin nye lasermus. Men det hørtes jo fornuftig ut. En ny teknologi skulle gjøre musa uavhengig av underlag. Kan den leve opp til ryktene?

20 ganger bedre?

Ifølge Logitech skal nemlig denne musa være hele 20 ganger bedre enn en vanlig optisk mus. Nå har ikke vi hatt mulighet til å teste om den faktisk er 20 ganger bedre, men vi kan i hvert fall garantere at denne musa er usannsynlig mye bedre enn alle andre vi har testet.

Den har blitt testet på alt fra en høypolert kontorpult, til meget grove spisestuebord og forskjellige tekstiler. Musa har virket skremmende perfekt. Der andre typer mus hakker og er vanskelig til å få til å fungere er Logitech MX 1000 Laser Cordless Mouse helt suveren.

Annonse


Mange funksjoner

Samtidig har denne lasermusa blitt utstyrt med en rekke funksjoner som man forventer av en toppmodell. Den kan scrolle vertikalt og horisontalt. Man kan navigere frem og tilbake i nettleseren, eller bytte mellom åpne programmer. I tillegg følger det med programvare som gjør at man kan programmere ditt eget oppsett på tastene.

Musa er heldigvis utstyrt med oppladbare batterier. Det kan by på problemer innimellom når man har brukt den i en lengre periode, men det er ikke mange minuttene man må lade for at den skal holde en time eller to til. Den er også utstyrt med batteriindikator som gjør det enkelt å vite hvor lang levetid den har igjen.

Logitech MX 1000 Laser Cordless Mouse

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Fungerer på alt

Logitech MX 1000 Laser Cordless Mouse har blitt testet med de fleste ordinære kontorprogrammene som er vanlig på PC. Vi fikk også et spesielt mustesteprogram fra Logitech (dette tester kvaliteten på forskjellige typer mus på forskjellige underlag), som vi brukte til å sammenligne flere forskjellige mustyper. Lasermusa gikk seirende ut av alle testene.

Mye av testingen har også foregått på PC-spillet Star Wars: Battlefront, siden de fleste spill i dag krever bra kvalitet på musa. Dette har ofte betydd at man har vært nødt til å ha en mus med ledning. Nå er det imidlertid slutt på dette kravet, siden responstiden på denne er utrolig bra.

Ny standard

Logitech har utvilsomt laget en vinner. Responsen fra markedet vil forhåpentligvis få Logitech og de andre produsentene til å benytte denne teknologien i flere og flere mus etter hvert. Logitech vil imidlertid ikke love at laserteknologien vil bli inkludert i alle fremtidige modeller.

Det største ankepunktet mot den nye supermusa fra Logitech er unektelig at den er hakket dyrere enn de fleste andre på markedet (veiledende pris på 749,-). Men med tanke på hva du får for pengene er dette allikevel en rimelig pris.

En ny standard er satt og nå er det helt utenkelig for oss å gå tilbake til en vanlig optisk eller mekanisk mus.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse