Ill: Imperial College, London

Annonse


1 000 gigabyte på én disk

Ill: Imperial College, LondonForskere ved Imperial College i London, under ledelse av Dr. Peter Török, kunne på en konferanse i Taiwan denne uken presentere det nye lagringsmediumet Multiplexed Optical Data Storage (MODS).

I likhet med DVD er MODS laserbasert, men nye kalkulasjonsteknikker gjør det mulig å differensiere måten laseren reflekteres på med langt større nøyaktighet enn dagens systemer, skriver ZDNet News.

– Vi har utviklet en presis metode for å beregne egenskapene til reflektert lys, delvis basert på bidragene til doktorgradskandidat Peter Munro. Vi bruker en miks av numeriske og analytiske teknikker som lar oss benytte spredt lys på diskens overflate langt bedre, sier Török.

Gjør BluRay puslete

BluRay, en aktuell kandidat til neste generasjon DVD-standard, utvider lagringskapasiteten på dagens DVD til 50 gigabyte. Men der BluRay presser inn to lag à 25 GB på platene, muliggjør MODS en datatetthet på 250 GB i hver av opptil fire lag.

Annonse


Nå er det riktignok en stund til vi kan vente å finne alle 15 sesonger med Simpsons samlet på en plate i butikkhyllene. Det er ikke forventet at MODS-produkter vil være klar før om tidligst fem år.

Forskerne sier de ser for seg teknologien brukt i mobiltelefoner og håndholdte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse