Annonse


Kraftskudd fra Canon

For spesielt lekkert å se på, er nemlig ikke Canon PowerShot A95. Det er forholdsvis stort og firkantet, og med sølvplast-karosseriet er det få ting som vitner om at apparatet stammer fra produsenten bak de rålekre IXUS i-kameraene. Kameraet virker imidlertid robust når du holder det i hånden, og det skyldes først og fremst at apparatet er tungt.

Et stort fortrinn

Canon er imidlertid svært gode når det kommer til brukervennlighet. Knappene er store og gode, og sitter smart plassert i forhold til grepet. Menyene er på norsk, og dette er Canon faktisk alene om å tilby. Et stort fortrinn, etter vår mening. Dessuten har kameraet en god 1,8 tommers vridbar LCD-skjerm.

Verken oppstartstid eller autofokus er særlig rask, men holder likevel til ståkarakter. Man skal også være oppmerksom på at det finnes et aldri så lite avvik mellom motivet man ser gjennom den optiske søkeren, og hva kameraet faktisk fester på minnebrikken. Dette er ikke uvanlig på kompakte digitalkameraer, men det er likevel på høy tid at kameraprodusentene greier å få bukt med dette problemet.

Fylt til randen

Dette er et fem megapiksels kamera, fylt til randen av funksjoner og artige manuelle muligheter. Her kan du justere både blender, lukker, ISO og hvitbalanse manuelt. Ellers finnes også de sedvanlige forhåndsdefinerte modiene, som portrett, landskap, sport, fyrverkeri og så videre. Et ekstra pluss for velfungerende makro med en nærgrense på fem centimeter

Annonse


Canon PowerShot A95

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Optikken står Canon selv for – som vanlig – og her er det sjelden noe å utsette. Objektivet er lyssterkt og bildekvaliteten vil vi strekke oss til å karakterisere som meget god. Bildene har god detalj-gjengivelse og fargene naturtro. Skal vi skal pirke på noe, må det være at bildene har en tendens til å bli litt blasse.

Canon PowerShot A95 er absolutt et godt kamera. Det er svært brukervennlig og tar fine bilder. Kanskje ikke akkurat lekreste kamera i klassen, men skjønnhet er som kjent ikke alt. De tre og et halvt tusen kronene du må ut med, synes vi absolutt kameraet er verdt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse