Annonse


XBOX-TEST: Madden NFL 2005

For de som ikke kjenner til EA Sports-serien Madden NFL er dette et amerikansk fotballspill som har kommet i utallige versjoner i 15 år, helt siden John Madden Football ble gitt ut til Apple II i 1989.

Deretter har spillet gått gjennom mange nødvendige og unødvendig oppdateringer. Uansett har det stort sett blitt sett på som den suverene eneren innenfor dette markedet i alle år.

Brautende kar

John Madden er en tidligere trener i den amerikanske ligaen NFL, som deretter begynte å jobbe som kommentator på amerikanske TV. Han er en litt brautende Ernst. A. Leersveen-type som til tider går amok med sin digitale penn, for å tegne formasjoner og taktikk skjermen. Dette har ført til at han er umåtelig populær noen steder, mens han er hatet på andre.

Men han har utvilsomt klart å sette navnet sitt på et bra spill. For denne utgaven av spillet er enda bedre enn fjorårets suverene versjon. Det er forbedringer på flere områder i år, ikke minst på forsvarsdelen, som har gjennomgått en stor og nødvendig oppgradering.

Annonse


Kjedelig tema

Det er nesten kjedelig å snakke om grafikk og lyd når det gjelder spillene fra Electronic Arts, for de er som regel suverene. Dette er intet unntak. Som på Burnout 3 har Electronic Arts samlet mange gode artister til lydsporet. Vi kan nevne navn som Faith No More, Franz Ferdinand og The Hives.

Grafisk sett er dette nesten som å sitte foran TV-en en søndag i USA. Det ser ut som direkte TV-sendinger med virkelig spillere. Det er nesten utrolig hvilken kvalitet det er på animasjoner og grafikk.

Her ser du skjermbilder av EA Sports Madden NFL 2005

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Ikke over nettet

Det første problemet med dette spillet kommer når vi vil på nett. Den amerikanske versjonen av dette spillet gir nemlig brukerne muligheten til å spille mot kjente og ukjente via Xbox LIVE. Av en eller annen merkelig grunn er imidlertid ikke dette mulig på den norske versjonen.

Dette er veldig skuffende, siden det er når man spiller mot andre at man virkelig har det skikkelig moro med dette spillet. Spesielt er det gøy når man introduserer noen til dette spillet for første gang. Det er nemlig en ganske høy terskel for å komme inn i spillet.

Derfor kan det være en fordel å kjøre gjennom en mengde treningsdriller før man setter i gang med de avanserte taktikkene, som tross alt er en stor del av amerikansk fotball. Drillene hjelper godt til for de som ikke er helt kjent med systemet fra før av.

For spesielt interesserte

Er du overhodet ikke interessert i amerikansk fotball kan du trygt holde deg unna dette spillet. Dette er utvilsomt et spill for spesielt interesserte. Når det er sagt så byr det på uendelig mange timer med underholdning for de som er godt kjent med amerikansk fotball, eller de som har lyst til å bli kjent med det.

Kvaliteten på spillet holder ikke overraskende den høye kvaliteten vi er vant til fra EA Sports og Madden-serien. Det byr på mye god underholdning, men vær oppmerksom på at dersom du er ukjent med sporten kan det være et vanskelig spill å komme inn i.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse