Arnold Schwarzenegger

Annonse


Schwarzenegger mot fildeling

Arnold SchwarzeneggerSchwarzenegger i følge San Francisco Chronicle underskrev denne uka en ny lov der alle som sprer film eller musikk på nettet er pliktige til å oppgi korrekt e-postadresse.

Straff for falsk adresse

Om adressen er falsk eller mangler, kan det medføre straffeansvar dersom overtredelsen skjer innfor grensene av staten California.

Både Electronic Frontier Foundation (EFF) og American Civil Liberties Union (ACLU) uttaler seg meget kritisk til den nye loven, som de mener vil frata folk retten til anonymitet og gjøre lovlydige borgere til kriminelle med et pennestrøk.

Gjelder bare de som tilbyr

Den nye adresseplikten gjelder imidlertid ikke de som laster ned – bare de som gjør filer med opphavsbeskyttet materiale tilgjengelig for andre. Men i praksis vil det si de fleste fildelere. For du får i dag svært lite om du ikke også har noe å tilby på fildelingsnettverkene.

Annonse


Ikke overraskende får den tidligere filmskuespilleren honnør fra film- og platebransjen. MPAA (Motion Picture Association Of America) skriver i en pressemelding at Schwarzenegger på denne måten signaliserer en i politisk sammenheng «unik forståelse av piratvirksomhetens skadevirkninger».

Ikke uhildet

Det er grunn til å tro at Schwarzenegger ikke er helt uhildet i denne saken. Hans tre «Terminator»-filmer er trolig blant de mest piratkopierte og nett-distribuerte i verden.

For Schwarzeneggers lommebok – som er svært velfylt fra før, selv uten guvernørlønna – betyr nok det noen millioner i tapte billett- og DVD-inntekter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse