Sony Ericsson Z500i

Annonse


Nå er EDGE her

Sony Ericsson Z500iTelenor har begynt å oppgradere det eksisterende GSM-mobilnettet til den forbedrede EDGE-standarden. Den store forbedringen ligger i overføringshastigheten av datasignaler. Dette fører til at dagens tjenester vil gå raskere. Nå har de også åpnet for bruk av EDGE.

– Arbeidet med oppgraderingen er i dag kommet så langt at vi kan gi kundene våre en forsmak på de kommende 3G-tjenestene. Kundene vil dermed oppleve at det går raskere når de bruker mobilen til annet enn å snakke og sende tekstmeldinger, sier konserndirektør Morten Karlsen Sørby i Telenor.

Oppgraderer byene

Telenors mobilnett er helt eller delvis oppgradert i Oslo, Trondheim, Bergen, Tromsø, Kristiansand, Stavanger, Mo i Rana, Stjørdal, Malvik, Fredrikstad og Sarpsborg. I løpet av kort tid skal landet 35 største byer og tettsteder få tilgang til EDGE.

Alle kundene til Telenor Mobil vil automatisk få tilgang til det nye systemet dersom mobiltelefonen støtter denne standarden, og de befinner seg innenfor et område der GSM-nettet er oppgradert. Det skal ikke koste noe ekstra, skriver selskapet i en pressemelding.

Annonse


NetCom bygger også ut

NetCom er også i full gang med sin oppgradering til EDGE. De har begynt utbygningen i Nord-Norge og jobber seg nedover fortløpende. Men de regner ikke med å ha EDGE i hovedstaden før en stund ut på nyåret.

– Vi har startet med å bytte ut utstyret i nord og så jobber vi oss nedover. Vi regner med at kommersiell lansering vil skje rundt nyttårstider og da vil EDGE-dekningen komme på plass fortløpende. Vi regner med å ha EDGE på plass i Oslo i mars, sier kommunikasjonssjef Guri Wormdahl til ITavisen.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse