Sony NW-HD1

Annonse


Sony vurderer MP3

Sony NW-HD1Sony har satset knallhardt på sitt eget ATRAC-format, som brukes både i MiniDisc, fastminnespillere og harddiskbaserte spillere.Bare i de dyreste bærbare CD-modellene sine har Sony lagt inn muligheten til å spille MP3, parallelt med ATRAC, Microsofts WMA og vanlig CD.

MP3 mest utbredt

I følge nyhetsbyrået Reuters er selskapet nå i ferd med å vurdere om de også skal satse på MP3 også i de mer tidsriktige fastminne- og harddiskspillerne, i likhet med nesten alle andre i bransjen.

MP3 er fremdeles det mest utbredte komprimerte musikkformatet i verden.

Taper mot iPod

Markedets mest populære bærbare spiller, iPod, støtter MP3 på lik linje med det mindre utbredte AAC, som Apple satser på. Og det er ingen hemmelighet at Japans nasjonalsymbol innen underholdningselektronikk har fått en solid nesestyver av iPod-ens suksess.

Annonse


De har sittet igjen med MiniDisc, som de fleste med litt nese for teknologi nå mener har gått ut på dato. I tillegg har de hatt svært begrenset suksess med sine Memory Stick-baserte fastminnespillere. Både på grunn av dyre, proprietære minnebrikker og et proprietært lydformat.

Kjølig mottatt

Sony lanserte nylig en serie harddisk-baserte spillere for å møte konkurransen fra Apple. Men disse støtter ikke MP3 (man må konvertere til ATRAC, noe som er ganske tidkrevende), og har så langt blitt mottatt med kjølige anmeldersetninger som «for lite, for seint og for dyrt».

Analytiker mark Mulligan sier til Reuters at han anser støtte for MP3 som helt avgjørende for Sony om de skal kunne hevde seg i konkurransen.

Sony Europes Jean-Baptiste Duprieu bekrefter at MP3 er under seriøs vurdering i sjefskontorene, men at tidspunktet for lansering av eventuelle MP3-produkter ikke er fastsatt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse