IP-telefon politi

Annonse


Kutter telefonen til 13 land

IP-telefon politiBlant disse landene er Cook Islands, Solomon Islands og Nauru. De øvrige 10 er omtrent i samme klasse, både når det gjelder geografisk beliggenhet og folketall. Med andre ord knøttsmå Stillehavsøyer med tynt næringsgrunnlag og svak cyber-lovgivning.

Ufrivillig «samtale»

Svindelen skjer ved at offeret går inn på en nettside (ofte med pornografisk innhold) som inneholder et lite program som blir lastet ned til PC-en. Dette programmet kutter forbindelsen til Internett-levernadøren, og ringer i stedet opp et svinedyrt teletorgnummer i utlandet.

Resultatet får det uheldige offeret på telefonregningen seinere. ofte kan det dreie seg om mange tusen kroner – i noen tilfeller vi har sett regninger på flere titalls tusenlapper.

Også i Norge

I følge The Irish Times er det «eksepsjonelt» at regjeringen instruerer teleselskapene til å kutte forbindelsen til enkelte land. Det vil fortsatt bli mulig å ringe de utestengte lendene, men da gjennom en sentral.

Modemsvindel skjer også ganske ofte i Norge, men det har hittil ikke kommet noen tiltak fra regjeringens side her i landet. Derimot har Telenor gitt sine modemkunder et filter som gjør at man må bekrefte viderekobling.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse