Windows Orm

Annonse


– Windows historiens største betatest

Windows OrmMicrosoft fikk spesielt hard medfart under en sikkerhetskonferanse i London fra Gartner-analytiker Victor Wheatman, melder The Register. Han prøvde blant annet å slå hull på myten om at «programvare må inneholde feil», og argumenterte med at det bare medførte riktighet hvis bedrifter fortsetter å kjøpe feil programvare.

– Windows er historiens største betatest. Microsoft vil prøve, og det vil bli forbedringer med Longhorn, men vil aldri klare å løse alle dine sikkerhetsproblemer. Uansett hva verdens rikeste mann sier, sa Wheatman til 700 tilhørere på IT Security Summit.

Gartner sier programvare bør testes grundigere før det sendes ut på markedet, og anslår at hvis halvparten av sikkerhetshullene fjernes før programvaren går inn ut i produksjon vil men kunne redusere antallet angrep med 75 prosent.

– Bruk mindre på sikkerhet

Videre oppfordret selskapet bedrifter til å redusere sine IT-relaterte sikkerhetsutgifter, da det ikke nødvendigvis er de som bruker mest penger som ender opp med de sikreste løsningene.

Gartner foreslår antivirus- og spam-scanning, identitets-management, trådløs autentisering og brannmurløsninger som viktige sikkerhestområder å investere i fremover. Digitale signaturer, biometri og DRM (Digital Rights Management) vil det være mindre vits i å bruke penger på, spår selskapet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse