pirat mp3 cd napster kopi

Annonse


Vil ha skatt på nettbruk

pirat mp3 cd napster kopiDet originale innspillet i debatten om opphavsrett i de digitale medienes tid kom under Interactive In the City– konferansen i Manchester.

– Vrangforestillinger

Orlowski, som er en kjent skikkelse for musikkfolk, mener at iTunes, MSN Music og nyoppståtte, «lovlige» Napster bare er midlertidige fenomener.

– Både teknologifolket og musikkfolket har den vrangforestillingen at teknologien vil redde dem. Men det vil den ikke, sier Orlowski til BBC.

Gratisgenerasjonen

Han mener at musikkindustrien bare må innse at en hel generasjon som er vant til å få musikken sin gratis nå vokser opp. Og om de ikke fortsatt får gratisvare, så vil de finne ut hvordan de kan få det.

Annonse


Orlowski henviser blant annet til at neste generasjons fildeling vil foregå gjennom PAN (Personal Area Networks), en teknologi som lar folk utveksle filer når de befinner seg i samme nærområde.

Betaler gjerne for andre

Orlowski tar til orde for en flat skatt for nettbruk, som overføres til plate- bransjen (og kanskje også film- og programvarebransjen? red.anm.).

– Jeg har ingen barn, og eier ingen bil. Men likevel synes jeg det er helt OK å betale både for skoler og veier, sier han til de som mener en slik skatt vil slå urettferdig ut.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse