Virusmonster

Annonse


Viruseksplosjon!

VirusmonsterAntivirusselskapet Symantec har sluppet sin halvårsrapport for de første seks månedene i 2004, og til tross for en nedgang i daglig total ormeaktivitet er kompleksiteten og mangfoldet av nye virus på kraftig opptur.

Særlig er det Windows som får svi. Mellom januar og juni i år ble det oppdaget over 4 496 Windows-virus og -ormer, over fire og en halv ganger så mange som i tilsvarende periode i fjor.

Samtidig har det vært en dramatisk oppgang i antallet selvgående «bots», altså programmer som aktivt søker nettet etter sårbare maskiner som står lagelig til for virushogg. De første seks månedene i 2004 steg antallet overvåkede bots fra under 2 000 maskiner til over 30 000, melder Symantec.

Virusprofitt

Virusekspertene er også enige om at virusprogrammererne og spammere nå jobber sammen for å tjene penger på nettplagene. Både MessageLabs og Symantec sier viruskoderne i stadig større grad tilnærmer seg epost-markedsførere for å selge tilgang de maskiner de har hacket seg inn på, ifølge nyhetstjensten Reuters.

Du finner hele rapporten fra Symantec HER.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse