Microsoft Office 2003

Annonse


Tilbyr kildekoden til Office

Microsoft Office 2003Microsoft utvider et program som skal gi myndigheter i flere land og internasjonale organisasjoner tilgang til sin tett bevoktede kildekode. Dette kommer samtidig som selskapet møter stadig tøffere konkurranse fra rivaler som gir gratis tilgang til kildekode, skriver Excite.

Tryggere med Microsoft

Mandag vil 60 regjeringer og internasjonale organisasjoner få muligheten til å se proprietær kildekode til siste versjon av Office. Blant annet kan man da se kildekoden til programmer som Outlook, Word og Excel.

Ifølge Jason Matusow, som jobber med delt kildekode hos Microsoft, har de samme allerede tilgang til kildekoden til Windows. Mer enn 30 av de 60 har benyttet seg av dette gratistilbudet, deriblant Russland, Kina, Norge og Storbritannia. Imidlertid er det bare Storbritannia som allerede har bedt om å få se kildekoden til Office.

Analytiker Ted Schadler hos Forrester Research hevder at dette tilbudet har vært en suksess for Microsoft. Spesielt i forhold til å overbevise internasjonale myndigheter om at de ikke gjemmer noen hemmeligheter i kildekoden. Det får dem også til å føle seg tryggere rundt Microsoft-produktene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse