Star Wars Trilogy DVD

Annonse


Piratfrykt framskyndte Star Wars-DVD

Star Wars Trilogy DVDDenne uken er det for første gang mulig å kjøpe Star Wars IV, V og VI på DVD.

Det har gått 27 år siden Star Wars for første gang var å se på kinolerrettet, og egentlig var det meningen vi måtte vente enda noen år for å få den opprinnelige trilogien på DVD – regissør George Lucas var nemlig først innstilt på å vente med utgivelsen til Episode III, den siste av de tre «nye» filmene, sto ferdig. I stedet

– Dramatisk endring

– Markedet har endret seg dramatisk. Veldig mange har blitt veldig bekymret for piratkopiering, som har spist dramatisk av salgstallene. Til syvende og sist kunne vi ende opp med at markedet ikke ville være der, om tre års tid, når vi egentlig ville gi de ut. Så i stedet for å bare sitte og se på at alt ramler sammen, er det bedre å bare gi de ut nå og bli ferdige med det, sier Lucas i et intervju med Associated Press.

Bare oppussede utgaver

DVD-utgivelsen som nå lanseres inneholder naturligvis en ekstra plate med store mengder bonusmateriale, men noen fans vil nok likevel bli skuffet over at det kun er de nye digitalt bearbeidete Special Edition-versjonene av filmene som slippes – med nye scener og bedre effekter. De opprinnelige kinofilmene har Lucas nemlig erklært død og begravet.

Annonse


– Det er spesialversjonen som jeg vil ha ute hos folk. Det er slik jeg vil ha filmen, og jeg er lei for det hvis du har blitt forelsket i en halvferdig film. Den andre filmen er tilgjengelig på VHS, hvis noen er interessert. Jeg bruker ikke millioner av dollar og tid på å pusse opp den, og for meg eksisterer den egentlig ikke lenger, sier Lucas.

For mer informasjon om DVD-utgivelsen, se www.starwars.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse