MSN Music

Annonse


– MSN driver piratradio

MSN MusicMicrosoft forsvarer seg på sin side med at de bare registrerer spillelistene ute på nettet, for deretter å spille de samme låtene hentet fra sitt eget arkiv. I dette arkivet finnes det bare låter det er betalt lisens for. Låter som Microsoft ikke har lisens på, blir ikke spilt.

– Snylter på oss

I følge Microsoft er spillelistene bare fakta. Og rene fakta kan brukes av alle, uten tillatelse.

Nettradiostasjonene ser det annerledes. De mener at ikke har lisens til å drive nettradio, og at de bare snylter på dem.

Nettradioer med lisens, har strenge regler å holde seg til. En av dem er at låter av en og samme artist ikke skal spilles mer enn tre ganger i timen. Denne bestemmelsen bryter MSN Music stadig vekk med sine interaktive spillelister.

Annonse


Skiftet side

Til sammen er 978 amerikanske og kanadiske radiostasjoner mer eller mindre ufrivillig med i MSNs system.

– Microsoft skal nå være i «du eier ikke informasjon»-leiren. Er ikke det interessant? Vanligvis holder de jo opp skilt med «min, min, mitt!» på. Og så befinner de seg plutselig i en situasjon der de er på den andre siden av gjerdet, sier professor i internettlovgivning Doris Estelle Long til Wired.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse