Spirit på mars

Annonse


Internett i verdensrommet

Spirit på marsInternettpioneren Vint Cerf har kommet med nye spennende planer. Mannen som mange regner som internettets far, planlegger nå å erobre verdensrommet. Målet er å finne alternative måter å kommunisere på for romskip.

Kommer snart

Prosjektet om å få nettet ut i rommet startet i 1998, og ifølge Cerf har de kommet ganske langt de siste fem årene. Det har blitt laget flere versjoner av designet på kommunikasjonsprotokollen.

– Vi har klart å spesifisere flere lag av protokoller. Vi har definert de to lavere lagene, som allerede er om bord de to fartøyene Spirit og Opportunity som er på Mars i dag. De andre lagene blir testet nå og vi håper å kunne sende dem rundt jorden i 2009, sier Vint Cerf i et lengre intervju med BBC News.

– Vi er ikke mange år unna å ha et operativt internett mellom to planeter, sier Cerf.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse