ATi

Annonse


ATi lover billigere skjermkort

ATiKommunikasjonen mellom skjermkort og maskinens hovedprosessor har tradisjonelt sett vært for treg til at man kunne benytte seg av maskinens hovedminne til grafikk. Derfor har man hittil sett seg nødt til å montere egen kostbar RAM – opp til 256 MB eller mer – rett på skjermkortene.

Men i og med den nye standarden PCI Express, som tar over for dagens AGP-løsning, burde mye av flaskehalsen mellom skjermkort og CPU forsvinne. Det mener i det minste den kanadiske skjermkortprodusenten ATi, som nå presenterer HyperMemory – en teknikk som nettopp gjør det mulig for skjermkortet å bruke maskinens hovedminne til grafikkprosessering.

Billigere skjermkort

Implikasjonene av dette synes åpenbare; først og fremst vil det kunne bety at skjermkortene blir billigere å produsere, siden man ikke trenger å utstyre de med like mye dedikert minne. Rett og lett billigere og bedre grafikk, skal vi tro ATis presseavdeling.

Konkrete skjermkort-produkter med hyperminne vil bli annonsert senere i år.

For mer informasjon, se www.ati.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse