FTP Warez piratkopiering

Annonse


Advokat hovedmann i piratliga

FTP Warez piratkopieringAdvokaten er i følge Heise.de nå siktet for distribusjon og salg av ulovlig kopiert materiale.

Tok godt betalt

Ftp.com kan ikke sies å være noe idealistisk nettverk der folk utveksler musikk, filmer og programvare på hobbybasis. Nettverket tok behørig betalt, og krevde 15 Euro (om lag 124 kroner) for tre filmer. Om du betalte 135 Euro (om lag 1100 kroner) i måneden, kunne du laste ned så mye du ville via nettverket.

De tre tyskerne som nå er siktet, opererte fra filservere i Russland, Nederland og USA. Pengene ble hvitvasket gjennom et selskap på Jomfrøyene – et kjent skatteparadis.

Fikk hjelp av hacker

Politiet fikk god hjelp i etterforskning av en hacker som brøt seg inn på nettverket av ren nysgjerrighet. Da han skjønte hva Ftpwelt.com drev med, overleverte han kundelister og IP-adresser til politiet.

Til sammen hadde nettverket 45 000 registrerte

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse