WiFi

Annonse


Advarer mot billige mobilpriser

WiFiMobiloperatører advares mot en prispolitikk der de priser datatrafikk meget lavt for å ta knekken på de som satser på å selge tilgang til WiFi-nettverk (HotSpot). Det hevdes blant annet at dette kan føre til kutt i fremtidige mobilinntekter, skriver The Register.

Bedre tilgang
AT&T Wireless, som har oppgradert størstedelen av sitt GSM-nett i USA til EDGE-teknologi, har nettopp lansert en total dataplan for 24,99 dollar (170 kroner). Til sammenligning kan man få tilgang til WLAN for 21,95 dollar (150 kroner) i måneden.

Problemet er at de tjue kronene man betaler ekstra tross alt gir datatilgang stort sett overalt. Med WiFi så må man som regel finne en kafé eller restaurant med trådløst nettverk for å få tilgang. Selvsagt er det element av hastighet fremdeles, men denne forskjellen vil bli mindre når 3G-tjenestene lanseres.

Virker fristende

Teleanalytikerne Analysys tror ikke at mobiloperatørene vil kunne konkurrere med WiFi HotSpots, samtidig som de skal dra inn tilfredsstillende inntekter på 3G-teknologi. Det kan også føre til at flere av de som tilbyr datatrafikk på andre måter mister levegrunnlaget sitt.

Problemet er at det er veldig fristende for mobiloperatørene å tilby tjenester som gjør at man får trafikk på 2,5G- og 3G-nettverk. De er tross alt bygd allerede. I dag kommer mesteparten av datatrafikken fra tekstmeldinger.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse