JVC GZ-MC200

Annonse


Videokamera med Microdrive

JVC GZ-MC200Den største gevinsten her er størrelsen. Microsodrive-harddisken i Compact Flash II-format er 43 x 36 mm – ikke stort større enn en fyrstikkeske. Dette er samme disken som sitter i MP3-spillere som Apples iPod og Creatives Muvo2, og som gjør det mulig å lage virkelig lommevideo.

Utskiftbar disk

Disken er naturligvis utskiftbar, slik at man kan ha med seg mer lagringskapasitet. På 4GB kortet går det en time med video MPEG2 (DVD-kvalitet).

Eller mer enn 5500 stillbilder i 1600 x 1200-kvalitet (og et ufattelig antall i de mindre oppløsningene), om det er ønskelig.

Videokameraene kan også bruke standard CF-kort, eventuelt for dedikert stillbildefotografering. I tillegg har de brønn for SD-kort.

Annonse


GZ-MC100 tar ikke mye plass.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Lillebror og storebror

De to modellene i Everio-serien har fått navnene GZ-MC100 og GZ-MC200. Forskjellen ligger først og fremst i designet. 100-utgaven er minst, og fyller ikke mer i lomma enn en reisebarbermaskin. Mens 200-broren er litt større med dreibart håndtak for bedre håndtering.

Begge har 10X optisk zoom med en vidvinkel som tilsvarer 39 mm. og en nærgrense på 5 cm. Dessuten støtter de PictBridge, slik at bilder kan lastes rett ned til kompatibel skriver uten å gå veien om PC.

Lagrer i mange formater

Det følger for øvrig med programvare for videoredigering på PC, samt konverteringsrutiner som lagrer i formatene DV-AVI, Windows-AVI, MPEG-1 og MPEG-2, samt Windows Media Video og RealVideo.

Prisene vil ligge på henholdsvis 12 000 for GZ-MC100 og 14 000 for GZ-MC200. Begge modellene ventes i norske butikker i løpet av oktober.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse