Låst cd 2

Annonse


Universell CD-sperre i Longhorn?

Låst cd 2I følge MusicAlly (betalsite, men artikkelen kan også leses på The Register) har Microsoft tilbudt platebransjen en kontrakt som innebærer at alle CD-plater blir kopisikret med Microsofts DRM (Digital Rights management)-løsning.

Brev-lekkasje

Kilden er et brev som skal være sendt ut fra EMI-direktørene Alain Levy og David Munns der de ber det uavhengige platemerket Tommy Boy Records om å gå i bresjen for Microsoft-planen.

I følge artikkelen har Microsoft planer om å inkorporere kopisikringen i operativsystemet Longhorn, som skal lanseres mot slutten av 2006.

Kan ta kopier

Platebransjen skal ha fått svært kort frist på seg til å godta Microsofts tilbud. Fristen går ut mandag, og teknologien vil bli ferdigstilt i løpet av de neste månedene – stadig i følge MusicAlly.

Annonse


Kopisikringen skal i følge artikkelen tillate et begrenset antall kopier, samt gjøre det mulig å lagre musikken i Microsoft-godkjente filformater.

Den uavhengige delen av platebransjen frykter nå at de vil bli tvunget til å bruke Microsofts system. Samtidig frykter de at kostnadene ved CD-produksjon vil øke.

Annonse