SMS vignett

Annonse


Send SMS med falskt nummer

SMS vignettDen norske tjenesten Punk SMS tilbyr folk å sende tekstmeldinger som ser ut som de kommer fra noen andre. Ifølge nettsidene til tjenesten kan man sende meldinger «slik at den som mottar den ikke har mulighet til å se at det er en luremelding».

Enkelt oppsett

Det eneste man må gjøre for å få dette til å virke er å registrere seg på sidene, og betale litt kroner til tjenesten via betalingsløsningen Payex. Da får man credits som man kan bruke til å sende slike meldinger.

Man må imidlertid ha en mobiltelefon som støtter Java for å kunne benytte programmet, står det å lese på nettsidene.

Problematisk?

Man kan se for seg mange problemer med en slik tjenesten, dersom uærlige sjeler bestemmer seg for å bruke den. De som har laget tjenesten mener imidlertid at de ikke har noe ansvar i forhold til dette.

Annonse


– Det er teleoperatørene og GSM-nettet som gjør dette mulig. Jeg laget tjenesten for å vise svakheten ved SMS, sier Anders Svensson, som har laget tjenesten, til Dagbladet.no. Svensson sier imidlertid at alt blir loggført og kan sjekkes dersom noen tror de har blitt lurt.

Verken datatilsynet og Post- og teletilsynet kan gjøre noe for å stoppe tjenesten. Begge har nemlig fortalt Dagbladet.no at tjenesten ikke omfattes av deres regelverk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse