OpenOffice

Annonse


Microsoft kan stoppe Open Office

OpenOfficeMicrosoft og Sun inngikk en større avtale i våres, der de ble enige om å ikke saksøke hverandre eller hverandres kunder for krenking av patenter på flere områder.

I avtalen mellom selskapene er det imidlertid et avsnitt som sier at Microsoft har rett til søksmål angående Open Office, skriver Computer Sweden.

Ingen kontroll

Det er ingen tvil om at avtalen gjelder for Suns Office-pakke Staroffice. Open Office er imidlertid et åpent produkt som baseres på Staroffice, og det er derimot vanskeligere å avgjøre hvordan denne programpakken skal håndteres.

– Det hadde vært merkelig om Sun hadde fått med Open Office i avtalen, ettersom Sun ikke kontrollerer Open Office, sier jurist Mikael Pawlo hos Jarowskij, som er ekspert på åpen kildekode.

Annonse


Tikkende bombe

Denne mulige trusselen peker på et problem for åpen kildekode.

-Spørsmålet om patenter er en tikkende bombe for åpen kildekode. Man må finne ut strategier for slike patenter, sier Pawlo.

Klas Hammer hos Microsoft Sverige forteller Computer Sweden at man «kan tenke seg at selskapet tar patent på filformatet og spesielle funksjoner i programmene». Dette kan hypotetisk sett føre til at man som utvikler og bruker av Open Office blir saksøkt av Microsoft.

Du kan lese hele avtalen mellom Sun og Microsoft her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse