MSN Music

Annonse


Innrømmer iTunes-kopi

MSN Music– Apple la listen veldig høyt. Vi prøver å gjøre det samme. Så vi ba våre utviklere se på hvordan Apple gjorde det, sier en ikke navngitt Microsoft-sjef til New York Times.

Ved første øyekast ser de to tjenestene ikke like ut. iTunes Music «lever» bare i programmet iTunes, og er svært integrert med både programvare og MP3/AAC/WAV-spilleren iPod.

MSN Music framstår derimot som et vanlig nettsted der man kan kjøpe musikk, selv om den også framstår som nesten like integrert mot Microsofts media Player 10 som iTunes Music Store mot iTunes for Windows og Mac.

Viktige forskjeller

Det er likevel viktige funksjonelle forskjeller. Den viktigste er at du bare kan bruke iPod til å spille låter du kjøper via iTunes (selv om det som alltid finnes veier rundt dette), mens du kan bruke alle de andre spillerne (unntatt iPod, selvsagt) mot MSN Music. Og mens du på iTunes kan velge om du kan kjøpe enkeltlåter eller hele album, har MSN også noen titler der du er nødt til å kjøpe hele albumet.

Annonse


Begge tjenestene gir deg mulighet til å sjekke hvilke låter som blir spilt på et stort antall nettradioer akkurat nå, men bare MSN Music gir deg muligheten til å høre musikken i sin helhet.

Nettradio på tvers

Med andre ord kan du med MSN spille nettradio på tvers av stasjonene, alt etter hvilke låter du liker.

Denne funksjonen tror åpenbart ikke New York Times at Microsoft har ment å tilby. De tror derfor den vil bli fjernet så fort platebransjen oppdager den…

Norges-lansering i det blå

Verken iTunes Music Store eller MSN Music er foreløpig tilgjengelig for norske musikkjøpere. Apple har lansert sin tjeneste i Tyskland, Frankrike og Storbritannia, og har sagt at den vil bli tilgjengelig i øvrige europeiske land før jul.MSN Music har ikke sagt noe om Norges-lansering ennå.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse