Nokia 6600

Annonse


Fildeling for telefoner

Nokia 6600Ved Nokias forskningssenter i Budapest har finnene stablet på bena en fildelingsteknologi for bruk på mobiltelefoner, som dermed skal kunne fritt dele filer mellom hverandre uten behov for å gå gjennom en sentralisert filserver.

Ingen konkrete produktplaner er foreløpig annonsert fra Nokias side, men selskapet ser for seg gode anvendelsesmuligheter for mobile P2P-løsninger.

– I dag kan du ta bilder og gjøre videoopptakk med mobiltelefonen. Vi tenkte først og fremst på denne type innhold, men også komprimerte musikkformater som MP3, sier prosjektleder Lorant Farkas til NewScientist.

Som på Internett

Prinsippet ligner det fra populære internett-fildelingsapplikasjoner som Kazaa og Gnutella, og er nå under uttesting med Symbian-telefonen Nokia 6600 som prøvekanin.

Tekniske hinder i mobilverdenen, som begrenset båndbredde, prosesseringskraft, batteritid og lagringsplass, setter sine naturlige dempere på forsøkene om etablere en fungerende fildelingsteknologi for telefoner – men tungt press fra film- og platebransjen kan samtidig være en minst like stor utfordring, mener enkelte analytikere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse