Telenor-logo 2001

Annonse


Svenske fikk norsk IT-pris

Telenor-logo 2001

Wohlin arbeider ved Blekinge Tekniska Högskola i Sverige. Han får prisen for forskning på kvalitet og effektiv utvikling av programvaresystemer, skriver Telenor i en pressemelding.

Internasjonal jury

Prisvinneren er utpekt av en internasjonalt sammensatt jury. Årets tema var avansert programvare for å skape eller forbedre kommunikasjonstjenester.

I sin begrunnelse skriver juryen at årets vinner på kort tid har etablert seg helt i front på sitt område – software engineering eller “.. forskning og industriell praksis innen utviklingsmetoder, arkitektur og strukturering av programvare, prosjektstyring og kvalitet. Det overordnede målet er å utvikle programvare med riktig funksjonalitet, kvalitet og ytelse – til riktig tid og kostnad.”

Annonse


Nye metoder

Wohlin tok doktorgrad i 1991. Siden har han produsert mange vitenskapelige publikasjoner. Han har hatt et nært samarbeid med industrien om anvendelser og problemstillinger, og bygd opp sterke forskningsgrupper ved Universitetet i Lund og den tekniske høgskolen i Blekinge.

Som spesialitet har Wohlin utviklet metoder for å teste kvalitet og sertifisere programvare.

(Artikkelen er publisert hos vår søsterpublikasjon ITavisen Business)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse