FleetOnline

Annonse


Lettvint GSM-sporing fra web

FleetOnlinePrinsippet i FleetOnline er enkelt; du logger deg på webtjenesten, og får straks tilgang til norgeskartet. Deretter kan du velge en eller flere av dine kontakter, trykke Hent Posisjon, og vips så dukker de opp som ikoner på kartet – enten de befinner seg på Carl Johan eller på Finmarksvidda.

Nye kontakter legges til bare ved å skrive inn telefonnummer og operatør i webgrensesnittet. Såfremt personen du vil holde styr på svarer bekreftende på en tekstmelding fra FleetOnline vil han så umiddelbart bli tilgjengelig for sporing på kartet.

Spesielt for FleetOnline, sammenlignet med lignende flåtestyringssystemer, er betalingsmodellen. Her er det verken snakk om faste månedsavgifter eller dyre oppstartsgebyrer. For 25 kroner er man i gang, og man betaler deretter fortløpende for hver sporing som gjøres – mellom 1,49-2,99 kroner per sporing, avhengig av hvor mye man har forhåndsbetalt og hvilken rabattordning man benytter.

FleetOnline driver nå pilottesting av tjenesten i Norge, og forventer full kommersiell lansering om et par uker. Selskapet har allerde etablert seg i Nederland, Tyskland og England, der de er er markedsledere med over 7.000 kunder.

Annonse


Storebror ser deg…innimellom

Et viktig poeng, og en vanlig innvending som gjerne dukker opp med slike tjenester, er i hvilken grad arbeidsgiveren skal ha full oversikt over hvor ansatte til enhver tid befinner seg. FleetOnline er klar over problemstillingen, og ser frem til en konstruktiv debatt, blant annet når nye EU-regeleverk skal implementeres og defineres.

– En viktig utfordring blir å bestemme hvordan man skal forholde seg juridisk til en slik tjeneste, blant annet i forhold til personvern. Hvordan skal dette defineres for en arbeidsgiver som ønsker å spore sine ansatte? Mye av debatten kommer til å dreie seg om nettopp slike spørsmål, sier markedssjef Kjell Erik Jenssen.

FleetOnline-systemet har allerede tatt høyde for at ikke alle nødvendigvis ønsker å være sporbare 24 timer i døgnet, og hver enkelt kan logge seg på og bestemme at man for eksempel bare skal kunne spores opp fra kl 09-16.

Slik ser hovedapplikasjonsvinduet ut i FleetOnline

Sporer både venner og ansatte

Selv om FleetOnline i første omgang først og fremst retter seg mot bedriftsmarkedet, er det ingen ting i veien for at tjenesten også skal kunne brukes av privatpersoner som ønsker å vite hvor familie og venner til enhver tid befinner seg.

FleetOnline ser frem til at nye billigere mobiltelefoner med integrert GPS kommer på markedet, og lanserer selv sine egne TrimTrac sporingsbokser på markedet i løpet av høsten. Dette er små GPS-mottakere som du utstyrer med et eget SIM-kort, og som dermed kan avgi posisjonen sin med meternøyaktighet over GSM-nettet.

– Vi ser et voldsomt potensiale i privatmarkedet, spesielt når GPS kommer for fullt, sier adm. direktør Inge Andre Sandvik.

Et av hinderne for FleetOnline, som fremdeles gjør tjenester som Netcoms Buddy til aktuelle alternativ for privatbrukere, er naturligvis at FleetOnline i sin nåværende form krever at du sitter foran en PC med nettleseren oppe. Fleetonline sier de regner med å ha nedlastbare applikasjonsløsninger for PDAer og mobiltelefoner klare neste år.

For mer informasjon, se www.fleetonline.no.

Annonse