Annonse


Disse skal lede eNorge

IT-planen eNorge ble lansert av tidligere næringsminister Grete Knudsen i 2000. Den har imidlertid blitt oppdatert med nye versjoner siden, og for to år siden ble eNorge 2005 lansert. Nå er et nytt forum blitt opprett for å få fart på eNorge-planene, skriver Aftenposten.

Mye kvinner

I det nye eNorge-forumet har moderniseringsminister Morten A. Meyer klart å samle hele 40 prosent kvinner. Disse er: Netcom-sjef Barbara Thoralfsson, LyseTele-sjef Toril Nag, Forward-sjef Bente Sollid Hansen, Telenor-direktør Berit Svendsen og Hege Skyseth i Geodata.

Mennene som skal være med å få fart på eNorge er: Paul Chaffey, Per Morten Hoff og Kjell Rusti, fra bransjens organisasjoner, samt EDB-sjef Endre Rangnes, Ergo-direktør Svein Syversen, Operas styreleder Christian Thommesen og forsker Svein Ølnes.

Det nye forumet skal i dag ha sitt første møte, der de skal diskutere bruk av IT i næringslivet. Verdiskapning i næringslivet er nemlig et av hovedsatsningsområdene i planen. Det samme er effektivisering i offentlig sektor og deltagelse/identitet, skriver Aftenposten.

Annonse